+358 50 376 5741 asiakaspalvelu@kevytfirma.fi

Laskuta ilman omaa yritystä

Kevytyrittäjänä et ole yksin

Kevytyrittäjänä et ole yksin vaan kuulut Kevytfirman perheeseen – yhteisöllisyys on tärkeää. Me pidämme sinusta huolta ja opastamme käytännön töissä.

Kevytyrittäjä laskuttaa toisen yrityksen kautta. Olet kevytyrittäjä, jos työllistät itsesi ja toimit yrittäjämäisesti. Kevytyrittäjä on henkilö, jolla ei ole omaa yritystä. Kevytyrittäjä saattaa suunnitella tulevaisuudessa oman yrityksen perustamista, tai hänelle riittää tehdä sitä mitä itse parhaiten osaa ja jättää muut huolet laskutusyritykselle.

Kevytyrittäjänä

  • vastaat itse palveluiden markkinoinnista ja asiakashankinnasta
  • sovit asiakkaan kanssa toimeksiannon ehdoista ja työstä maksettavasta korvauksesta
  • laskut lähtevät asiakkaalle Kevytfirman laskutuspalvelun kautta
  • asiakas maksaa laskun Kevytfirmalle, joka maksaa sinulle palkkaa

Kevytyrittäjä ja työ

Kevytfirma solmii muodollisen työsuhteen kevytyrittäjän kanssa, jolloin Kevytfirma välittää toimeksiantajan maksaman korvauksen työstä kevytyrittäjälle palkkana. Kevytfirman ja kevytyrittäjän välille ei muodostu työsopimuslain mukaista työsuhdetta. Kevytyrittäjä vastaa itse asiakashankinnasta ja työn suorittamisesta sekä sopii toimeksiantajan kanssa toimeksiannon ehdoista ja työstä maksettavasta korvauksesta. Toimeksiantajat voivat olla luonnollisia henkilöitä, kotitalouksia, yrityksiä tai yhtymiä. Kevytfirma maksaa kevytyrittäjälle toimeksiantajan maksaman korvauksen vähentäen siitä laskutuspalvelumaksun.

Kevytyrittäjänä et ole kirjanpitovelvollinen vaan me hoidamme kaikki palkanmaksuun ja laskutukseen liittyvät lakisääteiset maksut ja ilmoitukset. Kevytyrittäjä on velvollinen itse huolehtimaan lakisääteisestä eläkevakuuttamisestaan. Vakuutus on YEL-vakuutus eli yrittäjän eläkevakuutus, jonka hankkimisessa autamme sinua tarvittaessa.

Kevytyrittäjällä on myös oikeus työttömyysetuuksiin sen mukaan mitä, yrittäjän oikeudesta etuuksiin on työttömyysturvalaissa määrätty.

Kevytyrittäjä on suosittu

Kevytyrittäjyys on kasvattanut suosiotaan. Kevytyrittäjyys on tapa toimia yrittäjämäisesti ulkoistaen lähes kaiken byrokratian laskutuspalveluyritykselle.

Laskutuspalvelu sana kuvaa hyvin palvelun perusluonnetta, koska toimintamalli perustuu laskujen välittämiseen. Kevytyrittäjä laskuttaa asiakasta laskutuspalvelun kautta ja asiakas maksaa laskun laskutuspalveluyritykselle, joka välittää asiakkaan maksaman korvauksen edelleen kevytyrittäjälle. Tällöin laskutusyritys hoitaa palvelumaksua vastaan verotuksessa normaalit työnantajavelvollisuudet, joita ovat ennakonpidätyksen toimittaminen palkasta, työnantajan sairausvakuutusmaksun maksaminen ja suoritusten ilmoittaminen tulorekisteriin sekä ilmoittaa ja suorittaa verottajalle arvonlisäverot.

Kevytyrittäjän tyypillisiä ammattinimikkeitä ovat muun muassa:

  • freelancer
  • kouluttaja
  • siivooja
  • hieroja
  • graafikko
  • valokuvaaja
  • toimittaja
  • rakennusmies jne.

Vaikka kevytyrittäjyys ei sovellu tavaroiden myyntiin, voit kuitenkin lisätä asiakkaalle työstä palkkana maksettavaan korvauksen lisäksi työhön sisältyvät  materiaalikulusi, mikäli näin olet sopinut etukäteen asiakkaan kanssa. Esimerkiksi maalaustöitä tehdessäsi voit siis laskuttaa palvelun myynnin yhteydessä asiakkaaltasi myös maalien kulut kuittia vastaan.

Kevytyrittäjä ja tavaran myynti

Kevytyrittäjänä Kevytfirmassa autamme sinua mielellämme löytämään yhteistyökumppanin myös tavaroiden myymiseen.

 

Kevytyrittäjä ja työttömyysturva

Kevytyrittäjän työttömyysturvaa voidaan selittää esimerkkitapauksella, jossa sivutoiminen kevytyrittäjä jää työttömäksi. Jäädessään työttömäksi kevytyrittäjän yrittäjyyden päätoimisuutta tai sivutoimisuutta arvioidaan TE-toimistossa. Kevytyrittäjyys lasketaan yleensä päätoimiseksi, mikäli kevytyrittäjä ei voi työmäärältään ottaa vastaan TE-toimiston tarjoamaa kokopäiväistä työtä. Jos kevytyrittäjyyttä on harjoitettu palkkatyön ohella, tulkitaan se työttömäksi jäätäessä miltei aina sivutoimiseksi. Alle kaksi viikkoa kestävästä päätoimisestakaan yritystoiminnasta, eli esimerkiksi työkeikasta, ei tarvitse ilmoittaa TE-toimistolle. Käytännössä kevytyrittäjän tuloilla ei siis ole merkitystä, vaan ainoastaan työn edellyttämällä ajalla. Työttömänä sivutoimisen kevytyrittäjän on mahdollista saada soviteltua työttömyyspäivärahaa. Työttömän päätoimisen ja YEL-vakuutetun kevytyrittäjän on mahdollista saada soviteltua ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa, mikäli kevytyrittäjä täyttää työssäoloehdon. Uusi työttömyysturvalain muutos astui voimaan tammikuussa 2018. Mikäli kevytyrittäjyys aloitetaan työttömänä, päätoimisuutta ja sivutoimisuutta arvioidaan vasta neljän kuukauden kuluttua.
(Lähde: Yritysespoo)

Miten kaikki sitten Kevytfirmassa tapahtuu?

Tee mitä parhaiten osaat – me hoidamme loput. 

  • Liity helposti palveluumme – et sitoudu mihinkään, vaan maksat vaan todellisesta laskutuksesta
  • Täytät omat tietosi – meillä tietoturva on pankkitasoa
  • Lisää asiakkaasi tiedot
  • Tee lasku ja lähetä – helpompaa kuin koskaan
  • Palkka maksetaan sinulle työstäsi – todella pienillä kustannuksilla

Voisiko enää olla helpompaa?

Ota ensimmäinen askel. Liity mukaan Kevytfirmaan. Aloittaminen on helppoa, eikä velvoita sinua mihinkään. Maksat palvelun käytöstä vasta, kun saat palkkaa.  

YHTEYDENOTTO

Jos sinulla on kysyttävää, ota meihin rohkeasti yhteyttä asiakaspalveluun sähköpostilla asiakaspalvelu@kevytfirma.fi

Rekisteröityminen ei sido sinua mihinkään eikä maksa sinulle mitään. Käytä palvelua silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Kevytyrittäjän laskutuspalvelu toteutetaan vain Suomessa.