+358 50 376 5741 asiakaspalvelu@kevytfirma.fi

Kuka voi toimia kevytyrittäjänä?

Kuka voi toimia kevytyrittäjänä ja kenelle kevytyrittäjyys sopii

Kevytfirman kautta työn laskuttaminen sopii useimmille toimialoille. Myös keikka-, kausi- ja projektiluontoisten töiden laskutus onnistuvat kauttamme. Kevytyrittäjänä voi toimia pää- tai sivutoimisesti ansaiten lisää rahaa päätyön ohella. Keskity tuottavaan toimintaan. Kevytfirma hoitaa laskutuksen ja lakisääteiset velvollisuudet sekä maksaa sinulle palkan tekemästäsi työstä.

Työtön haluaa työllistää itsensä

Työpaikan saaminen on tänä päivänä vaikeaa, mutta työllistyminen on helpompaa kevytyrittäjänä. Monelle yritykselle on suuri kynnys palkata uusi työntekijä vaikka työtä olisikin tarjolla. Kevytyrittäjä voi tarvittaessa tehdä töitä useammalle eri toimijalle eikä tästä aiheudu kevytyrittäjälle ylimääräisiä kuluja tai vaivaa, koska Kevytfirma laskuttaa työn vaivattomasti.

Testaa liikeidea ennen omaa yritystä

Kevytfirmassa voi helposti ja riskittömästi testata liiketoimintaideaa ja hankkia asiakkaita ennen yrityksen perustamista. Palvelun käytön voi lopettaa milloin tahansa. Kevytyrittäjäkokemus on eduksi starttirahan hakemisessa. Kevytfirma auttaa myös tarvittaessa yrityksen perustamisessa.

Ongelmana ennakkoperintärekisteriin pääseminen

Verovelka voi olla esteenä oman yrityksen perustamiseen ja ennakonperintärekisteriin pääsemiseen. Jos sinulla on verovelkaa, perustamasi yritys ei todennäköisesti pääse verottajan ennakkoperintärekisteriin. Kun toimit Kevytfirman kautta, sinun ei tarvitse huolehtia arvonlisäverojen maksamisesta, koska me laskutamme työsi ja maksamme verottajalle arvonlisäverot.

Jos yrittäjäksi ryhtyminen tuntuu vaikealta

Yrityksen perustaminen, kirjanpito, verotus ja velvollisuudet voivat olla liian vaikeita ja haastavia. Tällöin Kevytyrittäjyys on vastaus ratkaisu, eikä tarvitse perustaa omaa yritystä. Keskityt siihen mitä parhaiten osaat. Kevytfirma hoitaa kaiken muun.

Voit vähentää omassa tuloveroilmoituksessa tulonhankkimiskuluina laskuttamasi työn tekemiseen liittyvät tarvikkeet kuten työvälineet, työkalut, tietokone, puhelin, kamera tai vastaavia hankintoja verottajan ohjeistuksen mukaisesti. Näitä et voi laskuttaa asiakkaalta, koska niitä voidaan käyttää muuallakin, kuin laskuttamassasi työssä.

Esimerkkejä kevytyrittäjän toimialoista:

 • Freelancerit, taiteilijat, graafikot
 • Tekniikan tuottajat
 • Ravintola- ja matkailuala
 • Rakennus- ja sisustusala
 • Siivous ja kodinhoito
 • Myynti ja markkinointi
 • Kirjanpito, palkanlaskenta
 • Konsultointi

Kevytyrittäjyys sopii muutamia poikkeuksia lukuunottamatta lähes kaikille aloille. Alat johon kevytyrittäjyys ei sovi ovat esimerkiksi luvanvaraisia tai suuria investointeja vaativia toimialoja. Myös yrittäjä voi toimia laskutuspalvelun kautta kevytyrittäjänä, kun se on eri kuin yrityksesi toimiala. Esimerkiksi jos yrityksesi myy eläintarvikkeita verkkokaupassa, voit laskuttaa siivoustyöstä kevytyrittäjänä.

Kevytyrittäjyys ei sovi näille aloille:

 • Anniskeluravintolat, joissa työskentely on luvanvaraista.
 • Sosiaali- ja terveydenhuoltoala
  Toimiessa itsenäisenä ammatinharjoittajana terveydenhoito– tai sosiaalihuoltopalveluissa on tehtävä Aluehallintovirastolle ilmoitus toiminnan harjoittamisesta. Tämä koskee myös kevytyrittäjiä. Tällä hetkellä Aluehallintovirasto (AVI) ja laki vaatii ilmoituksen yhteydessä oman Y-tunnuksen, jolloin näillä aloilla ainoa vaihtoehto on toimia oman yrityksen kautta.
 • Kiinteistövälitys
  Aluehallintoviraston (AVI) tulkinnan mukaan kiinteistönvälitysliike voi käyttää välitystä tekeviä henkilöitä vain, jos he ovat työsuhteessa välitysliikkeeseen.
 • Järjestyksenvalvonta tai vartiointi
  Järjestyksenvalvonta ja vartiointi ovat luvanvaraisia aloja, jolloin lupahakemuksen yhteydessä henkilön tulee ilmoittaa Y-tunnus eli sinulla tulee olla oma yritys.
 • Tuotteiden myynti ilman omaa työpanosta
  Kevytyrittäminen on tarkoitettu työn laskutukseen ja siksi tuotteiden myynti tai vuokraus ilman omaa työpanosta ei sovellu Kevytfirman kautta laskutettavaksi. Tähän vaikuttaa tuotteiden palautuksiin ja takuuasioihin liittyvä lainsäädäntö.
 • Henkilökohtaiset luento- tai esitelmäpalkkiot (ei koske koulutuksia, valmennuksia, esiintymisiä), luottamustoimesta saatu korvaus kuten hallitus- ja kokouspalkkiot.
  Verohallinnon ohjeistuksen mukaan henkilökohtaisen palkkion työnantajavelvoitteita ei voi siirtää laskutuspalveluyritykselle.
 • Sähkötyöt
  Kevytyrittäjä ei voi laskuttaa sähkötöitä Kevytfirman kautta johtuen TUKESin linjauksesta.
 • Norjassa tehty työ
  Norjan veroviranomaisten tekemän tulkinnan mukaan laskutuspalveluyrityksen kautta ei ole mahdollista laskuttaa työtä, joka tehdään Norjassa. Tulkinta perustuu Norjan arvonlisäverolakiin.
 • Turvapaikanhakijoiden tekemä työ
  Turvapaikanhakijat eivät voi toimia kevytyrittäjänä ja laskuttaa työtään Maahanmuuttoviraston (Migrin) tulkinnan mukaan. Ulkomaalaislain mukaan turvapaikanhakija saa tehdä ansiotyötä, mutta ei toimia yrittäjänä eikä kevytyrittäjänä.
 • Kuljetusala
  Jos olet kuorma- tai linja-auton, taksin, kaivinkoneen tai muun ajo- tai kulkuneuvon kuljettaja, voit laskuttaa Kevytfirman kautta kuljetusalan töitä, mutta sinun täytyy omistaa kuljettamasi ajoneuvo tai maksaa siitä käypää vuokraa. Tällöin ei ole oikeutta tehdä kalustoon liittyviä vähennyksiä toimiessasi kevytyrittäjänä.
 • Elintarvikeala tai elintarvikkeiden valmistaminen omissa tiloissa
  Elintarvikeala on Elintarvikeviraston valvomaa toimintaa. Elintarvikealan tuotantoon ja säilytykseen kohdistuu monia määräyksiä joita emme pysty valvomaan. Jos valmistat elintarvikkeita omissa tiloissasi, ei toiminnan laskuttaminen myöskään ole mahdollista Kevytfirman kautta. Jos teet töitä laillistetussa elintarvikehuoneistossa, esimerkiksi ravintolan keittiössä, voit käyttää Kevytfirman laskutuspalvelua.
 • Tuotteiden jälleenmyynti
  Kevytfirman kautta ei voi harjoittaa tuotteiden jälleenmyyntiä. Laskutuspalvelun kautta voidaan laskuttaa työtä ja siihen kiinteästi kuuluvat tavarat kuittia vastaan.

Harkitsetko kevytyrittäjyyttä?

Ota yhteyttä 050 376 5741 tai asiakaspalvelu@kevytfirma.fi. Asiakaspalvelu avoinna ma-pe klo 9-17.

Palvelun toteuttaa TK Talous Oy, Kevytfirma.

YHTEYDENOTTO

Jos olet kiinnostunut kevytyrittäjyydestä, ota meihin rohkeasti yhteyttä! Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään. Kevytyrittäjän laskutuspalvelu toteutetaan vain Suomessa. 

If you are interested in invoicing service, feel free to contact us! The light entrepreneur’s invoicing service is implemented only in Finland. You are under no obligation to contact us.

Contact Form Demo (#1)